FAQ

Vad är ISOfix?
ISOFIX är ett fästsystem för bilbarnstolar. Istället för förankring med bilens ordinarie bälten hakar man fast bilbarnstolen i bilens ISOFIX-fästen. Både bilen och bilbarnstolen måste vara försedda med ISOFIX för att systemet ska fungera.

Är det tillåtet att avbryta under kontraktstiden?
Ja – du kan avbryta efter du mottagit Babyskyddet men innan leverans av Bilbarnstolen. Meddela detta till Bilsäkert.se innan Bilbarnstolen levererats och Du behöver enbart betala för levererade produkter. Du kan inte avbryta efter att du fått Bilbarnstolen.

Jag har valt ett av era hyrpaket med både Babyskydd och Bilbarnstol. När skickas Bilbarnstolen till mig?
Bilbarnstolen skickas till dig 7 månader efter beräknat förlossningsdatum. Detta pga att när barnet börjar närma sig 7 månader börjar det bli tungt att hantera Babyskyddet med barnet i och eftersom en Bilbarnstol då ger ett bättre skydd tycker vi att det är en bra tid att byta stol. Om du vill fördröja eller påskynda Bilbarnstolen är det bara att kontakta Kundtjänst så löser vi det.

Hur skickar jag tillbaka Babyskyddet när jag får Bilbarnstolen?
Tillsammans med Bilbarnstolen skickas en returfraktsedel. Använd den returfraktsedeln och kartongen som Bilbarnstolen kommer i för att skicka tillbaka Babyskyddet. Ett tips är att ta med Babyskyddet (plus ISOfix bas om du valt det) till postombudet när du hämtar ut Bilbarnstolen så slipper du släpa stora paket fram och tillbaka.

Kan jag byta från hyrlösningen med Babyskydd + Bilbarnstol med ISOfix till Babyskydd + Bilbarnstol utan ISOfix?
Ja- du har rätt att byta paket till dess att du fått Bilbarnstolen, dvs ungefär 8 månader efter beräknat förlossningsdatum. Om du byter till det billigare paketet justeras framtida månadsbetalningar från och med bytet till det billigare paketet. Samma scenario gäller ifall du byter från det billigare till det dyrare hyrpaketet.
Oavsett om du byter från det från det billigare till det dyrare, eller vice versa, så tillkommer det en kostnad för frakt och hantering på 300kr. Det är först när engångsbeloppet på 300kr är draget från ditt betalkort som bytet kan genomföras.

Kan jag byta från hyrlösningen med Babyskydd med ISOfix till Babyskydd utan ISOfix?
Ja- du har rätt att byta från iZi Go ISOfix till iZi Go, eller vice versa, under hela avtalstiden. Om du byter till det billigare Babyskyddet justeras framtida månadsbetalningar från och med bytet till det billigare priset. Samma scenario gäller ifall du byter från det billigare till det dyrare Babyskyddet.
Oavsett om du byter från det från det billigare till det dyrare, eller vice versa, så tillkommer det en kostnad för frakt och hantering på 300kr. Det är först när engångsbeloppet på 300kr är draget från ditt betalkort som bytet kan genomföras.

Om vi vill ha Bilbarnstolen tidigare än 7-månader efter beräknat förlossningsdatum, hur gör vi då?
Om du vill byta till Bilbarnstolen tidigare än 7 månader efter beräknat förlossningsdatum är det bara att kontakta Bilsäkert.se så skickar vi ut Bilbarnstolen omgående. Samma sak gäller om du vill skjuta fram leveransen av Bilbarnstolen. Kontakta Bilsäkert.se innan ditt barn fyller 6 månader så skjuter vi fram leveransen enligt dina önskemål.

Babyskydden återanvänds, kan ni garantera mitt barns säkerhet?
Ja- varje Babyskydd som kommer tillbaka till Bilsäkert.se genomgår en gedigen inspektionen och rekord (rengöring) innan den godkänns för vidare användning. Inget babyskydd används av fler än tre kunder. Alla uttjänta stolar kasseras.

Jag har varit med om en krock och är osäker om Babyskyddet/Bilbarnstolen är skadad. Vad ska jag göra?
Kontakta Bilsäkert.se så hjälper vi dig. Om vi kommer fram till att det finns risk för nedsatt funktion på produkten som var med vid krocken skickar vi ut ny produkt till dig utan extra kostnad.

Hur fungerar betalningen för hyrlösningarna?
Du genomför den första betalningen i kassan och därefter kommer samma belopp att dras från ditt kort med 1 månads mellanrum under hela avtalstiden. Bilsäkert.se godkänner betalningar med VISA och Mastercard.

Tillkommer det några dolda kostnader eller avgifter?
Nej, det är inga dolda kostnader eller avgifter. Du slipper krångliga autogiroblanketter, fakturor, påminnelseavgifter m.m. samtidigt som du besparar miljön dessa utskrifter och porton. Du behöver heller inte oroa dig för om ditt kort skulle gå ut under betalningsperioden. Vi meddelar nämligen alla kunder i god tid innan ett kort går ut och det är enkelt uppdatera kortuppgifter i Kundportalen. Samma sak gäller om en betalning misslyckas på grund av att du t.ex. bytt bank och glömt att uppdatera dina uppgifter i Kundportalen. Om du flyttar eller byter mejladress kan du självklart uppdatera även den typen av uppgifter i Kundportalen.
Det är fri frakt inom Sverige, även returfrakten av Babyskyddet ingår i priset. Det tillkommer alltså inga dolda avgifter eller kostnader.

Kan man korttidshyra ett Babyskydd eller Bilbarnstol från er?
Tyvärr hyr vi bara ut stolar under längre perioder. Kortaste tiden att hyra är babyskyddet på 9 månader.

Hur hårt ska bilbarnstolens internbälte sitta?
Bilbarnstolens internbälte ska vara placerat så tajt mot barnet som möjligt. Du ska inte kunna placera mer än två fingrar mellan barn och bältet.

Jag har valt ett av era hyrpaket med både Babyskydd och Bilbarnstol. När och hur ska jag skicka tillbaka Bilbarnstolen d.v.s. den andra stolen?
Den ska inte skickas tillbaka. Du behåller alltså den andra stolen, Bilbarnstolen, i och med att äganderätten övergått till dig.

Mitt barn på 2,5 år sitter i en bakåtvänd bilbarnstol, men rätt trångt och med sina ben böjda. Ska jag byta till en framåtvänd bilbarnstol?
Barn är betydligt mjukare och mer följsamma än vuxna och känner inte obehag på samma sätt som en vuxen när de sitter med benen böjda. Det absolut viktigaste är att skydda barnets huvud och nacke. Detta skydd får barnet i en bakåtvänd bilbarnstol och du bör därför låta ditt barn åka i en bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt.

Får jag ta med mig Babyskyddet om jag reser utomlands?
Ja.