VILLKOR

Definitioner:
Kund/Kunden/Du = den privatperson som ingår avtal med Babygruppen Online Sverige AB genom att genomföra ett köp på bilsakert.se
Babygruppen = Babygruppen Online Sverige AB
Babyskydd = iZi Go ISOfix alternativt iZi Go
Bilbarnstol = iZi kid X2 i-Size alternativt iZi Plus
Bilsäkert.se = det varumärke och försäljningskanal som Babygruppen använder för att ingå avtal med Kund avseende köp och förhyrning av bilsäkerhetsprodukter.

Ingående av avtal avseende köp och förhyrning
Allt som krävs för att bli Kund, och teckna avtal om köp och förhyrning, hos Bilsäkert.se är att Du är bosatt i Sverige och att Du har ett betalkort som godkänns vid köpet på www.bilsakert.se. Bilsäkert.se förbehåller sig rätten att genomföra kreditupplysningar på nya och befintliga kunder. Om kreditupplysningen visar att Kund har betalningsanmärkninger så förbehåller sig Bilsäkert.se rätten att avbryta avtalet och följaktligen då betala tillbaka första betalningen samt ej skicka ut Babyskyddet. Bilsäkert.se förbehåller sig även rätten att avbryta framtida leveranser i det fall betalningsförsök misslyckats.

Ångerrätt
Att bli kund hos Bilsäkert.se är och ska kännas tryggt. Bilsäkert.se följer givetvis Distans- och hemförsäljningslagen. Det ger dig ångerrätt i 14 dagar från det att du mottagit produkten. För att du ska kunna utnyttja ångerrätten för levererade produkter ska produkten och dess tillbehör vara i lika gott skick som när Du fick leveransen. Alla delar som ingår i paketet måste returneras; tillbehör, manualer, garantibevis med mera.

Leverans
Dina varor skickas från HTS lager 1 arbetsdag efter din beställning. Varorna skickas till närmaste postutlämningsställe. När paketet finns för uthämtning skickas ett sms med information om löpnummer till det mobiltelefonnummer som angivits vid beställningen. Vid uthämtning av försändelse ska giltig ID handling uppvisas. Normal leveranstid är 3-5 arbetsdagar. Om du mot förmodan inte har erhållit din leverans inom 5 arbetsdagar ber vi dig att kontakta Kundtjänst.

I våra hyrlösningar är samtliga fraktkostnader inräknade i månadspriset (delbetalningar). Det är viktigt att Du meddelar Bilsäkert.se om du har ändrat adress. Om du ej meddelar adressändring och Bilsäkert.se försöker leverera till felaktig adress kan du bli ersättningsskyldig för tillkommande fraktkostnader som uppstår för Bilsäkert.se
Bilsäkert.se reserverar sig för eventuellt fördröjd leveranstid om den beställda produkten inte finns på lager vid beställningstillfället.

Om du väljer att bara hyra Babyskyddet så skickas det från HTS lager 1 arbetsdag efter att beställningen mottagits. Returpåse och returfraktsedel kommer att skickas till dig 8 månader efter din beställning. Efter avtalstidens slut, 9 månader, skickar du sedan tillbaka Babyskyddet och eventuellt ISOfix underrede i returpåsen med medföljande returfraktsedel. Inga kostnader tillkommer då för returfrakten.

Om du valt någon av våra paketlösningar som innehåller både Babyskydd och Bilbarnstol så skickas Babyskyddet från HTS lager 1 arbetsdag efter att beställningen mottagits. Bilbarnstolen skickas 7 månader efter beräknat förlossningsdatum. Du skickar då tillbaka Babyskyddet, och eventuellt ISOfix underrede, i samma kartong som Bilbarnstolen kommer i samt den returfraktsedel som medföljer Bilbarnstolen. Inga kostnader tillkommer då för returfrakten.
Du kan när som helst efter att du haft Babyskyddet i 4 månader påkalla Bilbarnstolen. Stolen skickas då 1 arbetsdag efter mottagen order. Du kan även välja att fördröja leveransen av Bilbarnstolen upp till 1 år efter att Du mottagit Babyskyddet. Om du vill fördröja leveransen av Bilbarnstolen kontakta då Bilsäkert.se senast 6 månader efter att Du mottagit Babyskyddet.

Betalning
Betalsätt vid hyra
Betalning sker månatligen med återkommande betalningar från Kunds betalkort. Bilsäkert.se godkänner betalningar med VISA och Mastercard. Första månatliga betalningen görs direkt när du blir kund medans de efterföljande dragningarna, med start månaden efter, görs den 27de.
I det fall betalning av någon anledning misslyckats kommer 4 ytterligare försök att genomföras. Det sista försöket görs i samband med nästkommande månads betalning. Om betalning fortfarande ej kan genomföras skickas en faktura att betalas inom 10 dagar. En fakturaavgift på 39 kr tillkommer. Om fakturan förblir obetald så skickas det ut en påminnelsefaktura 5 dagar efter förfallodatum med en tillkommande påminnelseavgift på 50kr. Cirka 10-20 dagar efter förfallodatum lämnar vi sedan över ärendet till vårt inkassoföretag Svea Ekonomi AB.

Betalningsperiod vid hyra
Betalningsperioden sträcker sig från beställningen av tjänsten, varvid första delbetalningen sker, till och med samtliga delbetalningar för den valda tjänsten genomförts. Belopp per delbetalning framgår av val av tjänst.
I det fall Kunden väljer att hyra enbart Babyskyddet så är minimitiden för betalningsperioden 9 månader och denna tid fortlöper till dess att Bilsäkert.se får Babyskyddet i retur.
Kom ihåg att om Du valt en av hyrlösningarna för både Babyskydd och Bilbarnstol så övergår äganderätten för Bilbarnstolen (iZi Plus alternativt Izi kid X2 i-Size) till Kunden efter sista delbetalningen.
Från det att Du mottagit Bilbarnstolen, i paketlösningen med både Babyskydd och Bilbarnstol, och ej nyttjat ångerrätten är Du förpliktigad till att betala samtliga betalningar.

Avslutande av hyresavtalet
Tidpunkt för avtalets avslutande sätts till den dag då samtliga betalningar är genomförda.

Betalsätt vid köp
I samarbete med Klarna erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning samt direktbetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout.
Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Checkout med en PIN-kod.
Mer information och fullständiga villkor om Klarnas betalsätt hittar du hos Klarna.se

Byte
Om Kund valt att hyra enbart Babyskyddet så kan man byta från iZi Go till iZi Go ISOfix, eller vice versa, under hela avtalstiden. I det fall Kund byter till det billigare Babyskyddet justeras framtida månadsbetalningar från och med bytet till det billigare priset. Samma scenario gäller ifall Kund byter från det billigare till det dyrare Babyskyddet.

Om Kund valt en av paketlösningarna med både Babyskyddet och Bilbarnstolen så kan Kund byta paketlösning till dess att hen mottagit Bilbarnstolen (ca 7 månader efter beräknat förlossningsdatum). Detta pga att Bilbarnstolen övergår till Kundens ägande. I det fall Kund byter till det billigare hyrpaketet justeras framtida månadsbetalningar från och med bytet till det billigare priset. Samma scenario gäller ifall Kund byter från det billigare till det dyrare hyrpaketet.

Oavsett om man valt hyrlösningen för enbart Babyskyddet eller både Babyskydd och Bilbanstol och vill byta så tillkommer det en kostnad för frakt och hantering på 300kr. Det är först när engångsbeloppet på 300kr är draget från ditt betalkort som bytet kan genomföras.

Förtida upphörande
I det fall något oförutsett skulle inträffa under förlossningen, eller graviditeten, vilket skulle innebära att du som Kund inte längre har användning av Bilsäkert.se:s tjänster så kan du givetvis, mot uppvisande av läkarintyg, avbryta tjänsten med omedelbar verkan. Inga framtida kostnader kommer då tillfalla dig som Kund. Hör av dig till Bilsäkert.se kundtjänst så hjälper vi dig.

Om du väljer någon av våra paketlösningar så ger Bilsäkert.se även dig möjligheten att avbryta tjänsten mellan leveranser. Dvs, om du som Kund t.ex. valt en av våra hyrlösningar som innehåller både Babyskydd och Bilbarnstol samt mottagit Babyskyddet men upptäcker att Du ej har behov för Bilbarnstolen. Meddela det till oss innan Bilbarnstolen levererats och Du behöver enbart betala för levererade produkter. I det fall Du avbryter tjänsten innan leverans av Bilbarnstolen har du rätt att nyttja Babyskyddet i 10 månader, därefter måste Babyskyddet återsändas till Bilsäkert.se, returfrakten betalas av Bilsäkert.se.

Om Du som kund valt en av våra paketlösningar innehållande både Babyskydd + Bilbarnstol, och av någon anledning, vill avsluta avtalet efter det att du mottagit Babyskyddet och efter det att tiden för ångerrätt gått ut så äger Bilsäkert.se rätten att ta betalt som om du bara hyrde Babyskyddet och detta upp till 9 månader. Tex om Du valt ”Hyr Babyskydd + Bilbarnstol med ISOfix” för 180 kr/mån men väljer att avbryta efter ångerrätten gått ut så äger Bilsäkert.se rätten att ta betalt för ”Babyskydd med ISOfix” för 329 kr/mån. Samma scenario gäller om du väljer hyrlösningen utan ISOfix.

Om Du som kund valt att hyra enbart Babyskyddet och av någon anledning, vill avsluta avtalet efter det att du mottagit Babyskyddet och efter det att tiden för ångerrätt gått ut så äger Bilsäkert.se rätten att ta betalt för Babyskyddet i upp till 9 månader.

I det fall två stycken månatliga betalningar övergått till faktura, pga misslyckade betalningar via betalkort, så äger Bilsäkert.se rätten att avsluta hyresavtalet och följaktligen kommer då en slutfaktura sammanställas motsvarande kvarstående belopp och skickas ut till kund. Fakturan skall då betalas inom 10 dagar och en fakturaavgift på 39 kr tillkommer.

I det fall Kund valt en av våra paketlösningar, och två månatliga betalningar misslyckats och en slutfaktura skickats ut, och det sker när kund fortfarande bara fått Babyskyddet så äger Bilsäkert.se rätten att avsluta hyresavtalet och därmed inte skicka ut Bilbarnstolen samt att slutfakturan likställs med att man hyrt endast Babyskydd. Tex om Du valt ”Hyr Babyskydd + Bilbarnstol med ISOfix” för 180 kr/mån men väljer att avbryta efter ångerrätten gått ut så äger Bilsäkert.se rätten att ta betalt för ”Babyskydd med ISOfix” för 329 kr/mån. Samma scenario gäller om du väljer hyrlösningen utan ISOfix.

I det fall två stycken månatliga betalningar misslyckats och en slutfaktura skickats ut samt att Babyskyddet ej skickats tillbaka 14 dagar efter att slutfakturan skickats ut så äger Bilsäkert.se rätten att skicka ut en faktura på Babyskyddet till motsvarande värde av Babyskyddets nypris.

Givetvis kommer Bilsäkert.se göra allt för att du som kund kommer känna dig nöjd med vår tjänst.
Vänd dig till Bilsäkert.se kundtjänst om du vill ångra ditt köp eller avbryta tjänsten.

Krock/kollision
Om Du haft oturen att vara inblandad i en kollision vill vi på Bilsäkert.se inte att Du ska behöva oroa dig för att någon av de produkter du erhållit från oss ska vara skadade med nedsatt säkerhet som följd. Vi byter därför ut samtliga produkter (oavsett om det gäller Babyskyddet eller Bilbarnstolen) som varit med vid kollision utan extra kostnad för dig som Kund. Efter mottagande av krockad produkt skickar Bilsäkert.se ut ny produkt till Kunden utan extra kostnad, glöm inte att bifoga en kopia på skadeanmälan. Kontakta Bilsäkert.se för ytterligare information innan du returnerar krockad produkt.

Stöld
Samtliga produkter är Bilsäkert.ses egendom fram till avtalstidens utgång och sista delbetalning skett. Blir produkt stulen skall det snarast polisanmälas. Meddelande med kopia på anmälan eller journalnummer för anmälan skall sändas till Bilsäkert.se. Kontakta Bilsäkert.se för ytterligare information.

Sektretesspolicy
Bilsäkert.se har tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas och skyddas. Innehållet i policyn kan förändras och du bör därför läsa igenom den med jämna mellanrum. Klicka här läsa dokumentet.